CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
Latest update constant crashing
Reply to this topic
[Post New]
Hey peeps.

Juat downloaded the latest version and it's crashing like crazy doing even simple stuff. Doesn't seem to be rhyme or reason, just locks up and doesn't repond. Windows eventually just asks to wait or shut down PDR, waiting does nothing so have to shut it down.

Anyone else having issues as it's doing my nut in!!

Acer Predetor PT315-53
Processor 11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-11800H @ 2.30GHz 2.30 GHz
Installed RAM 16.0 GB (15.8 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor


Edition Windows 11 Home
Version 21H2
Installed on ‎26/‎04/‎2022
OS build 22000.795
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.22000.795.0


Nvidia GeForce RTX 3060
Studio Diver version 516.59 Live big! Love bigger =)
Reply
[Post New]
I've just noticed as well that when I open PDR, its taking a fair few seconds to load all the titles / PIP objects etc. I've just sat here for over a minute waiting to be able to access the text only titles as they didn't show until it seemed they'd downloaded from somewhere?!? Does everything have to download from somewhere else now?

It's all very odd....


Quote Hey peeps.

Juat downloaded the latest version and it's crashing like crazy doing even simple stuff. Doesn't seem to be rhyme or reason, just locks up and doesn't repond. Windows eventually just asks to wait or shut down PDR, waiting does nothing so have to shut it down.

Anyone else having issues as it's doing my nut in!!

Acer Predetor PT315-53
Processor 11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-11800H @ 2.30GHz 2.30 GHz
Installed RAM 16.0 GB (15.8 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor


Edition Windows 11 Home
Version 21H2
Installed on ‎26/‎04/‎2022
OS build 22000.795
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.22000.795.0


Nvidia GeForce RTX 3060
Studio Diver version 516.59
Live big! Love bigger =)
Reply
PowerDirector Moderator [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: New Taipei City, Taiwan Joined: Oct 18, 2016 00:25 Messages: 1554 Offline
[Post New]
Quote I've just noticed as well that when I open PDR, its taking a fair few seconds to load all the titles / PIP objects etc. I've just sat here for over a minute waiting to be able to access the text only titles as they didn't show until it seemed they'd downloaded from somewhere?!? Does everything have to download from somewhere else now?

It's all very odd....


Hi,
Yes, the installation procedure has changed. See here https://help.cyberlink.com/stat/help/powerdirector/20/win/enu/01_01_02_whats_different.html

There are a number of posts on this issue and yes the full contents do have to be loaded each time PDR opens. Takes about 45 secs on my system, and some of the functionality will be delayed until all titles/effects/etc are fully loaded.

https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/97021.page
https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/97042.page
https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/97229.page

Cheers
PowerDirector Moderator


For customer support related issues, please contact:
- Customer service: https://membership.cyberlink.com/support/customer-services.do
- Technical support: https://membership.cyberlink.com/support/service/technical-support.do
Reply
PowerDirector Moderator [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: New Taipei City, Taiwan Joined: Oct 18, 2016 00:25 Messages: 1554 Offline
[Post New]
Quote Hey peeps.

Juat downloaded the latest version and it's crashing like crazy doing even simple stuff. Doesn't seem to be rhyme or reason, just locks up and doesn't repond. Windows eventually just asks to wait or shut down PDR, waiting does nothing so have to shut it down.

Anyone else having issues as it's doing my nut in!!

Acer Predetor PT315-53
Processor 11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-11800H @ 2.30GHz 2.30 GHz
Installed RAM 16.0 GB (15.8 GB usable)
System type 64-bit operating system, x64-based processor


Edition Windows 11 Home
Version 21H2
Installed on ‎26/‎04/‎2022
OS build 22000.795
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.22000.795.0


Nvidia GeForce RTX 3060
Studio Diver version 516.59


Hi,

Could you attach a DxDiag as per here
https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/85748.page#post_box_354916

That would also give useful info on the crashes that you have experienced.

Cheers
PowerDirector Moderator


For customer support related issues, please contact:
- Customer service: https://membership.cyberlink.com/support/customer-services.do
- Technical support: https://membership.cyberlink.com/support/service/technical-support.do
Reply
[Post New]
Hey,


Attached as requested. It's totally unusable at the moment. Totally unstable. Sometimes crashes as it opens, sometime I'm getting 10 minutes in and they for seaminly no reason, it just crashes when I'm scrubbing through. Really not great.

Andy


Quote


Hi,

Could you attach a DxDiag as per here
https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/85748.page#post_box_354916

That would also give useful info on the crashes that you have experienced.

Cheers
PowerDirector Moderator
 Filename
DxDiag.txt
[Disk]
 Description
Dx Diag
 Filesize
124 Kbytes
 Downloaded:
56 time(s)
Live big! Love bigger =)
Reply
PowerDirector Moderator [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: New Taipei City, Taiwan Joined: Oct 18, 2016 00:25 Messages: 1554 Offline
[Post New]
Quote Hey,
Attached as requested. It's totally unusable at the moment. Totally unstable. Sometimes crashes as it opens, sometime I'm getting 10 minutes in and they for seaminly no reason, it just crashes when I'm scrubbing through. Really not great.

Andy



Hi,

Couple of windows update crashes as well as PDR crashes showing in the DxDiag.

From the symptoms it may be a driver issue? But you could follow these posts and check out the rest of the system to make sure.

https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/83822.page#post_box_346328
https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/81741.page#post_box_336432

I would probably uninstall PDR, run your system checks and updates - then re-install PDR.

Is this a first time installation of PDR or just the latest update? ie has PDR operated successfully before on the same machine, I note that previously you posted using a different laptop so is this a new rig?

Cheers
PowerDirector Moderator


For customer support related issues, please contact:
- Customer service: https://membership.cyberlink.com/support/customer-services.do
- Technical support: https://membership.cyberlink.com/support/service/technical-support.do
Reply
[Post New]
Thanks for coming back so quickly.

I've uninstalled and run all the tests as you said and linked to in the posts. The first one said it had indeed found some errors and had fixed them, the second scan didn't find any issues. I've uninstalled and reinstalled the NVidia driver using the custom method as described. Just about to do a sweep to make sure eveything else is up to date then I'll re-install PDR and give it a whirl.


This is a new laptop. The old one was, well, old!! It couldn't handle LUTs at all and was just grinding to a halt.

I have had previous versions of PDR on this system, and to be honest, it's been much more buggy with all of them on this PC than the last, but the latest itteration was simply unuseable it crashed that much.

Anyway, I'm going to crack on as I need to get some editing done. Hopefully this has calmed things down a bit. I'll feedback either way.

Thanks

Andy W


Quote


Hi,

Couple of windows update crashes as well as PDR crashes showing in the DxDiag.

From the symptoms it may be a driver issue? But you could follow these posts and check out the rest of the system to make sure.

https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/83822.page#post_box_346328
https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/81741.page#post_box_336432

I would probably uninstall PDR, run your system checks and updates - then re-install PDR.

Is this a first time installation of PDR or just the latest update? ie has PDR operated successfully before on the same machine, I note that previously you posted using a different laptop so is this a new rig?

Cheers
PowerDirector Moderator
Live big! Love bigger =)
Reply
[Post New]
Hey, just wanted to drop you a line to say this really helped. Thank you. Everything seems a lot more stable now!!

So, with that done, what's the deal with the programme locking up when I press the space bar to start playback from the timeline after I've been scrubbing through or cutting?

It either just doens't play at all (even though the play button disappears and is replaced by the pause button as if it's working) or the audio starts but the picture freezes. If I stop then start again, it sorts itself. Not a huge issue, but annoying.

Cheers


Quote


Hi,

Couple of windows update crashes as well as PDR crashes showing in the DxDiag.

From the symptoms it may be a driver issue? But you could follow these posts and check out the rest of the system to make sure.

https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/83822.page#post_box_346328
https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/81741.page#post_box_336432

I would probably uninstall PDR, run your system checks and updates - then re-install PDR.

Is this a first time installation of PDR or just the latest update? ie has PDR operated successfully before on the same machine, I note that previously you posted using a different laptop so is this a new rig?

Cheers
PowerDirector Moderator
Live big! Love bigger =)
Reply
optodata
Senior Contributor Private Message Location: California, USA Joined: Sep 16, 2011 16:04 Messages: 7839 Offline
[Post New]
Generally speaking, that sounds like your system isn't able to preview the timeline smoothly in real time. LUTs can do that, and you may want to hold off on applying them until the very last step. See this FAQ for other ideas.
Reply
[Post New]
Hey, thanks for the response. I didn't say the playback isn't smooth, it is once it gets going!

I don't really use LUTS but I did try with my old system and it totally locked up. I'm now working on a brand new high powered machine that plays LUTS in preview just fine and everything else. As I mainly edit underwater footage, the option of LUTS is something I'm enjoying exploring.

It's just this little bug that when I've been scrubbing through, cut, edited, put a title on or anything like that, it just freezes as described. Once I've done whatever it is, I go back in the timeline to review, I press play (either with the button or by pressing space bar - the issue is the same whatever) and nothing happens or the audio starts but not the video. If i stop it and start it again, works perfectly.

I'll record some examples of what I'm on about and post a link later on.

Cheers

Andy W


Quote Generally speaking, that sounds like your system isn't able to preview the timeline smoothly in real time. LUTs can do that, and you may want to hold off on applying them until the very last step. See this FAQ for other ideas.
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team