CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
No Motion Tracker in Tools for 365?
Reply to this topic
tdub [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Nov 09, 2013 09:32 Messages: 13 Offline
[Post New]
Hello,
I just purchased the annual subscription for PowerDirector 365. One of the main reasons was after watching a tutorial on how to use Motion Tracker (under Tools) to blur a moving object (ie. face, etc). But when I try it, I don't see Motion Tracker as an option under the Tools dropdown. Anyone have any ideas on where I find it?
Thanks very much!
TW
Reply
optodata
Senior Contributor Private Message Location: California, USA Joined: Sep 16, 2011 16:04 Messages: 8082 Offline
[Post New]
Many UI changes were made a couple of months ago, and the easiest way to find more info on any feature is to simply hit the F1 key to bring up the online help page.

The What's New in this Version page summarizes the main changes, and you can also search for specific tools to see how to use their control settings.
Reply
tdub [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Nov 09, 2013 09:32 Messages: 13 Offline
[Post New]
Thanks. Ok, so I just looked deeper into the version differences, and it appears it is because I'm using it on a Mac, and Motion Tracker (and about 100 other features!!!!) are only available on the Windows version! That is a huge let down.
See here for the MANY things you can't do on a Mac: https://www.cyberlink.com/support/faq-content.do?id=26040&isDraft=1

Probably going to cancel subscription, as this is not going to do the motion tracking/blur moving object, that I need it to

If anyone has any alternate solutions, would love to hear them.

thanks
TW
Reply
PowerDirector Moderator [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: New Taipei City, Taiwan Joined: Oct 18, 2016 00:25 Messages: 1875 Offline
[Post New]
Hello,

New features are being added to the Mac version every quarter, and it should soon catch up to the PC version. I can confirm that Motion Tracking will be available in the PowerDirector 365 Mac later this year.

Cheers
PowerDirector Moderator


For customer support related issues, please contact:
- Customer service: https://membership.cyberlink.com/support/customer-services.do
- Technical support: https://membership.cyberlink.com/support/service/technical-support.do
Reply
tdub [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Nov 09, 2013 09:32 Messages: 13 Offline
[Post New]
Thank you for your response, and the good news about Motion Tracking being available for Mac users before end of 2021. That is a really important one. Do you have any insights into what other features missing from the Mac versions will be available soon? It's amazing how many additional features there are for Windows users, I'm really surprised there is so much disparity in features/capabilities between the two platforms at this point.
Thanks again, I will patiently await the motion tracking update in the coming couple of months.
Reply
tdub [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Nov 09, 2013 09:32 Messages: 13 Offline
[Post New]
Is there any chance that Multi Cam Designer will be coming soon as well? I used that one on my Windows version I had a few years ago.
Thanks again
Reply
PowerDirector Moderator [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: New Taipei City, Taiwan Joined: Oct 18, 2016 00:25 Messages: 1875 Offline
[Post New]
Hello,

MultiCam Designer should be available for Mac next year sometime.

Cheers
PowerDirector Moderator


For customer support related issues, please contact:
- Customer service: https://membership.cyberlink.com/support/customer-services.do
- Technical support: https://membership.cyberlink.com/support/service/technical-support.do
Reply
PowerDirector Moderator [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: New Taipei City, Taiwan Joined: Oct 18, 2016 00:25 Messages: 1875 Offline
[Post New]
Quote Thank you for your response, and the good news about Motion Tracking being available for Mac users before end of 2021. That is a really important one. Do you have any insights into what other features missing from the Mac versions will be available soon? It's amazing how many additional features there are for Windows users, I'm really surprised there is so much disparity in features/capabilities between the two platforms at this point.
Thanks again, I will patiently await the motion tracking update in the coming couple of months.


Hello,

The Motion Tracker is now available in the latest release of PowerDirector 365 for Mac:

https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/86290.page

Cheers
PowerDirector Moderator


For customer support related issues, please contact:
- Customer service: https://membership.cyberlink.com/support/customer-services.do
- Technical support: https://membership.cyberlink.com/support/service/technical-support.do
Reply
TimHine [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Sep 14, 2015 12:08 Messages: 6 Offline
[Post New]
Quote


Hello,

The Motion Tracker is now available in the latest release of PowerDirector 365 for Mac:

https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/86290.page

Cheers
PowerDirector Moderator



Hi,

On this.. i've posted an issue with trimmed clips that i'm trying to track and it only refers to the original untrimmed clip..

https://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/86298.page

I'd be interested if anyone else see's this issue on the Mac

Many thanks, Tim
Reply
Billb1 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Nov 09, 2021 22:29 Messages: 4 Offline
[Post New]
I'm using Windows 11, yet when I click on "tools" no "motion detector" is seen. I've been trying to find a way, but nothing works. On a previous video I was able to blur faces, but I cannot remember how I did it.
Reply
tomasc [Avatar]
Senior Contributor Private Message Joined: Aug 25, 2011 12:33 Messages: 6258 Offline
[Post New]
If this is PD365, then highlight a video clip that has been placed on the timeline. Click the Tools button above the ruler and select Motion tracker which is the 7th one down.
Reply
Billb1 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Nov 09, 2021 22:29 Messages: 4 Offline
[Post New]
Quote If this is PD365, then highlight a video clip that has been placed on the timeline. Click the Tools button above the ruler and select Motion tracker which is the 7th one down.


Thanks, but that is exactly what I did. After clicking the tools button, Motion Tracker is not there. I have PD365.
When I click on "Tools", I have:
"PIP designer", "Mask Designer", "Slideshow Creator", "Blending Mode", "Pan & Zoom", and "Photo Editing by Photo Director".
No Motion Tracker.
Reply
JL_JL [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: Arizona, USA Joined: Oct 01, 2006 20:01 Messages: 5569 Offline
[Post New]
Quote Thanks, but that is exactly what I did. After clicking the tools button, Motion Tracker is not there. I have PD365.
When I click on "Tools", I have:
"PIP designer", "Mask Designer", "Slideshow Creator", "Blending Mode", "Pan & Zoom", and "Photo Editing by Photo Director".
No Motion Tracker.

More than likely you have a pic selected in the timeline prior to opening the "Tools" menu vs having a video selected.

Jeff
Reply
Billb1 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Nov 09, 2021 22:29 Messages: 4 Offline
[Post New]
Quote

More than likely you have a pic selected in the timeline prior to opening the "Tools" menu vs having a video selected.

Jeff


Bingo! yes, I was experimenting using a blur on a jpg that I would use as background for a recording.
Thanks for the answer.
When I apply a blur to a picture, I can only use it once, so I can't blur several faces/objects.
Reply
optodata
Senior Contributor Private Message Location: California, USA Joined: Sep 16, 2011 16:04 Messages: 8082 Offline
[Post New]
Quote When I apply a blur to a picture, I can only use it once, so I can't blur several faces/objects.

You can add several FX tracks below the video/photo and use a unique blur mask on each one
Reply
Billb1 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Nov 09, 2021 22:29 Messages: 4 Offline
[Post New]
Quote

You can add several FX tracks below the video/photo and use a unique blur mask on each one


Thanks. I guess I should have thought of that, but I haven't been using for a while!
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team