CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
Photodirector 10 slows down, and glitchy when in Layers?
Reply to this topic
JESSICA123 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Aug 02, 2018 13:26 Messages: 10 Offline
[Post New]
I downloaded a trial -currently using 9. I have been using the layers, with a layer mask and as I mask I noticed that the program starts to slow, then lags, then catches up. Is there a reason for this? My 9 does that too when i'm in the develop module working with an adjustment mask, the more I do they more it lags and needs to catch up? I have 16gbs memory and more than enough HDD space.

Thoughts?
Reply
stevek
Senior Contributor Private Message Location: Houston, Texas USA Joined: Jan 25, 2011 12:18 Messages: 4594 Online
[Post New]
Quote I downloaded a trial -currently using 9. I have been using the layers, with a layer mask and as I mask I noticed that the program starts to slow, then lags, then catches up. Is there a reason for this? My 9 does that too when i'm in the develop module working with an adjustment mask, the more I do they more it lags and needs to catch up? I have 16gbs memory and more than enough HDD space.

Thoughts?


Please post the Windows dxdiag.exe text file for your computer.
Reply
JESSICA123 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Aug 02, 2018 13:26 Messages: 10 Offline
[Post New]
Quote


Please post the Windows dxdiag.exe text file for your computer.


Sorry for the delay, that time of year round here. I see there is two when I enter DxDiag into my search, so i'm posting both in case.
 Filename
DxDiag.txt
[Disk]
 Description
DxDiag
 Filesize
24 Kbytes
 Downloaded:
39 time(s)
 Filename
DxDiag 64.txt
[Disk]
 Description
DxDiag 64bit
 Filesize
43 Kbytes
 Downloaded:
39 time(s)

This message was edited 1 time. Last update was at Dec 23. 2018 09:43

Reply
JESSICA123 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Aug 02, 2018 13:26 Messages: 10 Offline
[Post New]
Still looking for help on this. Thanks!
Reply
optodata
Senior Contributor Private Message Location: California, USA Joined: Sep 16, 2011 16:04 Messages: 2887 Online
[Post New]
Quote Still looking for help on this. Thanks!

Thanks for bumping this!

I just checked the Dell website for your computer and found that there's a BIOS update from June 2018 labeled "Urgent." You're currently on the "A04" version from 2014, so it looks like you should download and install "Dell Inspiron 3647/3847 System BIOS" from this page to update to the A10 version.

Your video driver is up-to-date and I don't see anything else obvious.

If the BIOS update doesn't do anything to help with the slowdown you're seeing, you may want to tweak Win 7's paging file to see if that can speed things up. Here's a detailed article on how to do that.
youtube/optodata


Director Suite 365 | Win10 Pro | 8 Core/16 thread i9-9900K (4.8GHz) | RTX 2070 | nVidia 419.35 | ASUS PRIME Z390-A | 6.2TB SSDs | 4TB HDD | 32GB RAM | (12GB RAMDrive)
Reply
JESSICA123 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Aug 02, 2018 13:26 Messages: 10 Offline
[Post New]
Quote

Thanks for bumping this!

I just checked the Dell website for your computer and found that there's a BIOS update from June 2018 labeled "Urgent." You're currently on the "A04" version from 2014, so it looks like you should download and install "Dell Inspiron 3647/3847 System BIOS" from this page to update to the A10 version.

Your video driver is up-to-date and I don't see anything else obvious.

If the BIOS update doesn't do anything to help with the slowdown you're seeing, you may want to tweak Win 7's paging file to see if that can speed things up. Here's a detailed article on how to do that.


Thank you for your response. It's a bit late here now, but tommorow I will look at what you have provided. Thank you so much for responding!! I love cyberlink, but it lags so bad after a while that I am getting frustrated to get rid of it, and I am using a trial of 10 to see if I want to upgrade. LOL Hopefully this will solve my issues.
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team