CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
How to add text to video ?
Reply to this topic
will_s [Avatar]
Member Private Message Joined: Oct 18, 2015 05:43 Messages: 65 Offline
[Post New]
I want to add text to appear on top of the video ...not insert it but have it as a layer that appears on top whilst the video is still running
Reply
tomasc [Avatar]
Senior Contributor Private Message Joined: Aug 25, 2011 12:33 Messages: 6258 Offline
[Post New]
Go to the title room and choose a title. Place it on the title track and modify it to your liking.
Reply
will_s [Avatar]
Member Private Message Joined: Oct 18, 2015 05:43 Messages: 65 Offline
[Post New]
Quote Go to the title room and choose a title. Place it on the title track and modify it to your liking.


but I still want the video to show underneath...when I do it you see the text and a black background, I want the background to be the running video
Reply
[Post New]
The black background of the titles are transparent. So if you put your video clip on track 1 and the title to track 2 or the title track, die text appears on top of your video clip.


Hatti Win 10 64, i7-4790k, 32GB Ram, 256 GB SSD, SATA 2TB, SATA 4TB, NVidia GTX1080 8GB, LG 34" 4K Wide, AOC 24" 1080
Reply
will_s [Avatar]
Member Private Message Joined: Oct 18, 2015 05:43 Messages: 65 Offline
[Post New]
Quote The black background of the titles are transparent. So if you put your video clip on track 1 and the title to track 2 or the title track, die text appears on top of your video clip.


Hatti


I thought that would be the case but when I did it , it showed as black background.

Or is that only in the timeline and preview ? Is it that once you produce it then it will show as text only ?
Reply
[Post New]
No, if it is in preview, it will be in Video.
What exactly did you do?
Which videoclip on track1? Which title from titleroom on track2? Same time?
And then the black background from the title covers the video clip?
Can you provide a snapshot of your timeline?

Hatti Win 10 64, i7-4790k, 32GB Ram, 256 GB SSD, SATA 2TB, SATA 4TB, NVidia GTX1080 8GB, LG 34" 4K Wide, AOC 24" 1080
Reply
will_s [Avatar]
Member Private Message Joined: Oct 18, 2015 05:43 Messages: 65 Offline
[Post New]
Quote No, if it is in preview, it will be in Video.
What exactly did you do?
Which videoclip on track1? Which title from titleroom on track2? Same time?
And then the black background from the title covers the video clip?
Can you provide a snapshot of your timeline?

Hatti
didnt read your original reply close enough ... my bad


I was just dropping it on the video instead of making a new track


Thanks for the help
Reply
lotusteve [Avatar]
Newbie Private Message Location: sheffield Joined: Mar 06, 2018 03:27 Messages: 6 Offline
[Post New]
Quote
Quote No, if it is in preview, it will be in Video.
What exactly did you do?
Which videoclip on track1? Which title from titleroom on track2? Same time?
And then the black background from the title covers the video clip?
Can you provide a snapshot of your timeline?

Hatti
didnt read your original reply close enough ... my bad


I was just dropping it on the video instead of making a new track


Thanks for the help

i put my text ontop of the clip and it was black. i did not realise i had to put the text on another track. sheffield united.
Reply
JimIowa
Senior Member Private Message Location: United States Joined: Mar 03, 2017 21:59 Messages: 153 Offline
[Post New]
You'll find short tutorials on all kinds of ways to use titles here. (And much more.)
Reply
bigdeahl13 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jul 08, 2018 02:00 Messages: 3 Offline
[Post New]
Quote Go to the title room and choose a title. Place it on the title track and modify it to your liking.


Where do I find this "title room"?
Reply
Philwild [Avatar]
Senior Member Private Message Location: Hemel Hempstead, UK Joined: Oct 05, 2017 12:04 Messages: 208 Offline
[Post New]
Quote


Where do I find this "title room"?


It's the "T" in the icons top left.

Regards
Phil
[Thumb - PD Rooms.PNG]
 Filename
PD Rooms.PNG
[Disk]
 Description
Title Room
 Filesize
32 Kbytes
 Downloaded:
3 time(s)
Reply
bigdeahl13 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jul 08, 2018 02:00 Messages: 3 Offline
[Post New]
Quote


It's the "T" in the icons top left.

Regards
Phil


Thanks!

Do you know what the earliest version of YouCam to have this feature is? Mine doesn't, and it looks like the upgrade they want me to make doesn't have it either.
Reply
Philwild [Avatar]
Senior Member Private Message Location: Hemel Hempstead, UK Joined: Oct 05, 2017 12:04 Messages: 208 Offline
[Post New]
Sorry, I don't know YouCam. Perhaps others can answer this.

Regards
Phil
Reply
bigdeahl13 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jul 08, 2018 02:00 Messages: 3 Offline
[Post New]
Quote Sorry, I don't know YouCam. Perhaps others can answer this.

Regards
Phil


Thanks, Phil.

Perhaps if I reframe the question a bit: If I wanted to buy some video-making software which would allow me to add text to video and allow me to do just a few basic tricks with the text, such as fading it in and out and scrolling it, and I didn't want a bunch of other bells and whistles I'm not going to use, and I wanted it to be as inexpensive as possible, what would you suggest?

Thanks,

Steve
Reply
PowerDirector Moderator [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: New Taipei City, Taiwan Joined: Oct 18, 2016 00:25 Messages: 1877 Offline
[Post New]
Hi,
@CyberLinkSucks13 - I sent you a pm on the 9th, could you check your mailbox?

Many thanks,
PowerDirector Moderator


For customer support related issues, please contact:
- Customer service: https://membership.cyberlink.com/support/customer-services.do
- Technical support: https://membership.cyberlink.com/support/service/technical-support.do
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team