CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
Altering DVD background image/video = crash!
Reply to this topic
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
The title says it all.

Everytime, every menu I choose, try to alter the background image of the Disc menu and BAM, crash. I either get a message PD stopped working, or the program itself just vanishes instantly. Could a few people try it to verify if it's common or isolated to me?

Thanks,

BtC My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
All vodi
Senior Contributor Private Message Location: Canada Joined: Aug 21, 2009 11:24 Messages: 1431 Offline
[Post New]
Quote The title says it all.

Everytime, every menu I choose, try to alter the background image of the Disc menu and BAM, crash. I either get a message PD stopped working, or the program itself just vanishes instantly. Could a few people try it to verify if it's common or isolated to me?

Thanks,

BtC




Barry,

I tried to alter both the main menu as well as the root and no problem with a new background still image. Win 10, i7
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote
Quote The title says it all.

Everytime, every menu I choose, try to alter the background image of the Disc menu and BAM, crash. I either get a message PD stopped working, or the program itself just vanishes instantly. Could a few people try it to verify if it's common or isolated to me?

Thanks,

BtC




Barry,

I tried to alter both the main menu as well as the root and no problem with a new background still image.


Hmm, thank you, and it seems to be affecting PD14 as well, so I have an issue, I bet related to that damn W10 jammed down our throats, now the Anniversary Edition. But, I suppose it could be anything. My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
All vodi
Senior Contributor Private Message Location: Canada Joined: Aug 21, 2009 11:24 Messages: 1431 Offline
[Post New]
Barry

I am on the anniversary w10 myself. Win 10, i7
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote Barry

I am on the anniversary w10 myself.


Tonight I am CCleaning and Defraggling, and will approach this tomorrow. I was hoping some smarty would tell me, oh, it's this, or that, update c++redistributable, or something. Oh well, my years of PD have been mostly without issue, and those few were mostly self-inflicted, so I'll see if I can come up with a fix or workaround.

This message was edited 1 time. Last update was at Oct 22. 2016 21:29

My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote
Quote Barry

I am on the anniversary w10 myself.


Tonight I am CCleaning and Defraggling, and will approach this tomorrow. I was hoping some smarty would tell me, oh, it's this, or that, update c++redistributable, or something. Oh well, my years of PD have been mostly without issue, and those few were mostly self-inflicted, so I'll see if I can come up with a fix or workaround.


My maintenance did not work, so I uninstalled PD15 Live, re-installed, now it will not even open the DISC CREATION module. Just sits there, laughing at me. My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
All vodi
Senior Contributor Private Message Location: Canada Joined: Aug 21, 2009 11:24 Messages: 1431 Offline
[Post New]
Quote
Quote
Quote Barry

I am on the anniversary w10 myself.


Tonight I am CCleaning and Defraggling, and will approach this tomorrow. I was hoping some smarty would tell me, oh, it's this, or that, update c++redistributable, or something. Oh well, my years of PD have been mostly without issue, and those few were mostly self-inflicted, so I'll see if I can come up with a fix or workaround.


My maintenance did not work, so I uninstalled PD15 Live, re-installed, now it will not even open the DISC CREATION module. Just sits there, laughing at me.




That's a bummmer. FYI. I'm using a full download version not Live of PD 15. Win 10, i7
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote
Quote
Quote
Quote Barry
I am on the anniversary w10 myself.

Tonight I am CCleaning and Defraggling, and will approach this tomorrow. I was hoping some smarty would tell me, oh, it's this, or that, update c++redistributable, or something. Oh well, my years of PD have been mostly without issue, and those few were mostly self-inflicted, so I'll see if I can come up with a fix or workaround.

My maintenance did not work, so I uninstalled PD15 Live, re-installed, now it will not even open the DISC CREATION module. Just sits there, laughing at me.

That's a bummmer. FYI. I'm using a full download version not Live of PD 15.


The DC module finally opened, and I CAN burn a disc (iso test), but I cannot alter the background. And, just to add to the mix, nearly every one of my downloaded menus has the background gonzo, they come up black, just the buttons appear, so now I have to delete every one and start over. No doubt the worst screwed up issue I have faced since PD5.

This message was edited 1 time. Last update was at Oct 23. 2016 10:44

My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
I seem to be having a little more progress now with this surprisingly FAST answer from SUPPORT...

1) Ensure to log-in as an administrator.http://windows.microsoft.com/en-US/Windows7/How-do-I-log-on-as-an-administrator 2) Ensure version of CyberLink PowerDirector is up-to-date.http://www.cyberlink.com/support/powerdirector-ultra/patches_en_US.html 3) Ensure to update VGA/Sound card driver to latest.AMD: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx NVIDIA: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx Intel: https://downloadcenter.intel.com/Default.aspx 4) Manual delete the temp files from Preference.Open PowerDirector--> Edit--> Preferences--> General--> Manually delete.5) Disable tracks that are currently not in use.6) Run the application while no other applications are running.

The drivers seem to have done the trick, and I cannot use a downloaded menu that is missing it's background. So...I will continue to delete ALL DOWNLOADED menus and start from scratch. A bit of a tedious task, but what's a "fanboy" to do but meet the challenge! My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote I seem to be having a little more progress now with this surprisingly FAST answer from SUPPORT...

1) Ensure to log-in as an administrator.http://windows.microsoft.com/en-US/Windows7/How-do-I-log-on-as-an-administrator 2) Ensure version of CyberLink PowerDirector is up-to-date.http://www.cyberlink.com/support/powerdirector-ultra/patches_en_US.html 3) Ensure to update VGA/Sound card driver to latest.AMD: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx NVIDIA: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx Intel: https://downloadcenter.intel.com/Default.aspx 4) Manual delete the temp files from Preference.Open PowerDirector--> Edit--> Preferences--> General--> Manually delete.5) Disable tracks that are currently not in use.6) Run the application while no other applications are running.

The drivers seem to have done the trick, and I cannot use a downloaded menu that is missing it's background. So...I will continue to delete ALL DOWNLOADED menus and start from scratch. A bit of a tedious task, but what's a "fanboy" to do but meet the challenge!


The module has improved, somewhat, but still getting some crashes and instant vanishing of program. I did manage to alter a single menu background amidst the continued fails. My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
CS2014
Senior Contributor Private Message Location: USA-Eastern Time Zone Joined: Sep 16, 2014 16:44 Messages: 626 Offline
[Post New]
Dang Barry - sounds like a royal PITA.... sorry to hear of your troubles. I'm still in PD13 land - can't offer any suggestions.

CS PD13 Ultimate - Build 3516, WIN 8.1, 64 Bit, 16G RAM, Intel Core i5 4460, CPU @ 3.2GHz, NVIDIA GeForce GT720, Graphics Memory(total avail.)-4093MB
LG WH14NS40 Blu-Ray Drive
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote Dang Barry - sounds like a royal PITA.... sorry to hear of your troubles. I'm still in PD13 land - can't offer any suggestions.
CS


I have now confirmed whatever it is affects PD 13, 14, and 15, so I suspect it is internal, not necessarily Cyberlink's fault. My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
Longedge [Avatar]
Senior Contributor Private Message Joined: Apr 28, 2011 15:38 Messages: 1504 Offline
[Post New]
............................

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2016 04:22

Reply
CS2014
Senior Contributor Private Message Location: USA-Eastern Time Zone Joined: Sep 16, 2014 16:44 Messages: 626 Offline
[Post New]
Well, Barry, I haven't been in PD13 recently either so.... I look forward to ... posssible 'issues' there too.

CS PD13 Ultimate - Build 3516, WIN 8.1, 64 Bit, 16G RAM, Intel Core i5 4460, CPU @ 3.2GHz, NVIDIA GeForce GT720, Graphics Memory(total avail.)-4093MB
LG WH14NS40 Blu-Ray Drive
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote Well, Barry, I haven't been in PD13 recently either so.... I look forward to ... posssible 'issues' there too.
CS


It seems the only issue is the Menu Designer, specific to the background. I am so busy updating websites and starting a newone, plus full-time work, I barely have time to test. And, after Support got back to me in less than a day the first time, I am now awaiting a response after proving them with a new dxdiag (faults at the bottom), and event logs, many !!!error/faults within. My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote
Quote Well, Barry, I haven't been in PD13 recently either so.... I look forward to ... posssible 'issues' there too.
CS


It seems the only issue is the Menu Designer, specific to the background. I am so busy updating websites and starting a newone, plus full-time work, I barely have time to test. And, after Support got back to me in less than a day the first time, I am now awaiting a response after proving them with a new dxdiag (faults at the bottom), and event logs, many !!!error/faults within.


It seems I have a dynamic library issue which may call for a re-install of W10, yuckers. However, I have deleted temp files, run a chkdsk repair, and shut off proxy files, and have actually managed to alter a menu. YAY me! Not sure which of those things have helped "fix" the issue, but if it crashes less and I can manage a menu alteration, great. I actually expect more crashes, I will update as things go along. Still love this software, and this forum. My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
Longedge [Avatar]
Senior Contributor Private Message Joined: Apr 28, 2011 15:38 Messages: 1504 Offline
[Post New]
...........................

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2016 04:21

Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote
Quote It seems I have a dynamic library issue which may call for a re-install of W10, yuckers.

If it's a system dll it might be worth running sfc in a command prompt first before re-installing Windows ( Windows Key + X, choose "Command Prompt(Admin)" then type in "sfc /scannow" without the quotes of course ). Sorry if I'm 'teaching Grandma to suck eggs 'smile


Man oh man. I have tried scannow, chkdsk, memory test, created a new administrator account, deleted temps umpteen times, disabled UAC, rolled back Nvidia driver to a year ago, the ntdll.dll (if Support is correct) is just ruining my days. Everything else seems to work fine, just cannot alter (99% fail) menu background in PD13,14,15. As far as my Grandmother sucking eggs, those are ugly rumours started back in the 50's when my nana dated Seargent Sanders (before his promotion to Colonel)...I can't even type that with a straight face... My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
Longedge [Avatar]
Senior Contributor Private Message Joined: Apr 28, 2011 15:38 Messages: 1504 Offline
[Post New]
...................

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2016 04:21

Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5941 Offline
[Post New]
Quote smile - There are a few suggestions here . The thread mentions among other things, trying safe mode and re-registering the dll which are worth a try Barry.The mention of nvidia driver updates is interesting in this context.


This is not really a tech forum, so if the Mods want us to stop this thread, please let me know, in the meantime...SAFE mode allowed me to alter the menu, no problems, now I am not sure how to proceed. I cannot work in SAFE mode forever. How do I load services/drivers one by one till I get the crash?

This message was edited 1 time. Last update was at Oct 30. 2016 18:55

My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team