CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
Using Color Director with Power Director
Reply to this topic
XG-300 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Mar 26, 2013 14:27 Messages: 18 Offline
[Post New]
Hello,

I was wondering if anyone knew if it was possible to use color director for your clips, when you are using power director ? For example, would I be able to drag my clips, or open color director from power director ? My clip is edited on my timeline, and now I would like to colour correct it using color director.

Any help would be much appreciated!
Thank you in advance,
Reply
stevek
Senior Contributor Private Message Location: Houston, Texas USA Joined: Jan 25, 2011 12:18 Messages: 4663 Offline
[Post New]
Quote: Hello,

I was wondering if anyone knew if it was possible to use color director for your clips, when you are using power director ? For example, would I be able to drag my clips, or open color director from power director ? My clip is edited on my timeline, and now I would like to colour correct it using color director.

Any help would be much appreciated!
Thank you in advance,


Yes, you would right click on the clip or image that is on the timeline and select to edit it. One of the options is to edit in Color Director.
Reply
XG-300 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Mar 26, 2013 14:27 Messages: 18 Offline
[Post New]
ok thank you very much !

Reply
snerd [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Apr 28, 2013 00:13 Messages: 7 Offline
[Post New]
Sorry to bump an old thread.............. I just did a clean install od Windows 10, and reinstalled PD13 and CD3. I could have sworn that there used to be a link on the tool bar in PD to open the file in CD? Without having to left-click the clip, select edit, then select CD? Tell me I'm dreaming!
Reply
[Post New]
You are Dreaming!



Sorry snerd, I just couldn't resist thatembarassed.

With your video track active, click on Fix/Enhance. Once the Fix/Enhance screen appears, you should be offered the Colordirector button.

Hope it works for you.

ColorDirector button
[Thumb - ColorDirector.png]
 Filename
ColorDirector.png
[Disk]
 Description
CD button
 Filesize
55 Kbytes
 Downloaded:
1327 time(s)

This message was edited 1 time. Last update was at Aug 01. 2015 07:46

I just want to edit and make pictures, walk my dog and go fishing.
Reply
snerd [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Apr 28, 2013 00:13 Messages: 7 Offline
[Post New]
Yes, I finally found that last night. I haven't used it in a long time, so it's like starting again! Thanks again!
Reply
[Post New]
Quote: Yes, I finally found that last night. I haven't used it in a long time, so it's like starting again! Thanks again!

Hi snerd, well done.
I find that if I haven't used a bit of software for some time I also can't find things, makes it all, errr, rather interesting.

cheers I just want to edit and make pictures, walk my dog and go fishing.
Reply
Kory [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jul 18, 2016 19:08 Messages: 2 Offline
[Post New]
Hi All,
now that I have finished my editing in color director, how do you get back into Power director with my edited video?
thank
kory
Reply
Kory [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jul 18, 2016 19:08 Messages: 2 Offline
[Post New]
Hi All,
now that I have finished my editing in color director, how do you get back into Power director with my edited video?
thank
kory
Reply
Russell1967
Senior Member Private Message Location: Kissimmee, Fl USA Joined: Aug 10, 2013 23:35 Messages: 163 Offline
[Post New]
Sorry for the late reply. Once you are done editing in ColorDirector, click the box in the upper left that says "Back" and it will take you back to PowerDirector with your changes in place.

Russell1967 System specs: Windows 7 Professional x64; Gigabyte Z77-DS3H motherboard with i5-3579K 3.8Ghz processor with 32GB RAM; Zotac GTX 760 w/4GB; 1xWestern Digital 1TB 10,000RPM HD; 1x Samsung 840 Pro SSD System Drive
Reply
Nicholas [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Feb 28, 2016 15:52 Messages: 2 Offline
[Post New]
I've been having difficulty with this as well. My problem is with LUTs. If I apply a LUT in color director then hit the back button to go back to power director, the color correction disappears. It is highly frustrating. Anyone know how to fix this?
Reply
[Post New]
Hello Nicholas,

Since your LUTs question is not directly related, I've transferred it to a new thread - http://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/0/49056.page#257455

PIX PhD CDR ADR DZ MVL PP Forum Moderator
PIX YouTube channel
Reply
Foreveradame1970 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: May 15, 2020 21:30 Messages: 1 Offline
[Post New]
Hello-- I am a complete newbie...and frankly i feel like an idiot right now.
I downloaded some of the effects off the Director zone video presets (color director) and i says they are downloaded and ready to use....but i can find them on my Power Director program. What am i missing? Where are they? Thank you! I have Power Director 18
Reply
optodata
Senior Contributor Private Message Location: California, USA Joined: Sep 16, 2011 16:04 Messages: 5753 Offline
[Post New]
Being a newbie isn't anything to be ashamed of, and there are many discussions already here on the forum with questions & answers to this.

To best answer your question, it would help to know if you're actually talking about PowerDirector or Color Director, as you mention PD but posted in the CD forum. It will also make a difference to know which version of either app you're using, as the locations of various tools and presets have changed in the latest versions.

One the to start with is that you didn't mention installing (running) the downloaded files, but if you saw a message that they're ready to use then it sounds like you did that already.
Reply
[Post New]
Hello Foreveradame1970,

Welcome to the CDR forum laughing

I'll just echo what optodata has stated (mainly not to feel timid about asking questions & not to feel silly just because you don't know everything from the get-go!) and add a couple of things.

... and here's where the version you're using matters!

In PDR19:

CDR Presets from DirectorZone are only installed in CDR (ColorDirector) & PhD (PhotoDirector) - not PDR (PowerDirector), but...

In PDR18 & some earlier versions:

CDR Presets were installed into PDR as well.



In PDR19, Presets are found in Effects - not Fix/Enhance as previously. Presets & LUTs can still be imported.

Perhaps that's what's confusing you, if you're used to a previous version.

PIX PhD CDR ADR DZ MVL PP Forum Moderator
PIX YouTube channel
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team