Announcement: Our new CyberLink Feedback Forum has arrived! Please transfer to our new forum to provide your feedback or to start a new discussion. The content on this CyberLink Community forum is now read only, but will continue to be available as a user resource. Thanks!
CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
-SOLVED- AD9/365 crashes when Bluetooth headset is turned on
optodata
Senior Contributor Location: California, USA Joined: Sep 16, 2011 16:04 Messages: 8630 Offline
[Post New]
I've found an interesting issue with AD9/365 (v9.0.2514.0).

If AD is running and the "list of audio devices has changed" message is disabled, when a Bluetooth headset is turned on, AD crashes. There is no problem turning off the headset, and no problem if the "devices changed" dialog box is enabled.

Here's the simple test that triggers the issue every time on my desktop:



Here's a screenshot from Event Viewer as shown at the end of the video:



It would help to know if this is isolated to my desktop or if this affects all installations before I submit a trouble ticket.

AD9 is still at the "n.0" version and hasn't been updated to "n.6" like PD and PhD have, so maybe the perpetual and subscription versions are similarly affected.
 Filename
8-11-2019 DxDiag.txt
[Disk]
 Description
 Filesize
118 Kbytes
 Downloaded:
743 time(s)

This message was edited 2 times. Last update was at Aug 21. 2019 15:44



YouTube/optodata


DS365 | Win11 Pro | Ryzen 9 3950X | RTX 4070 Ti | 32GB RAM | 10TB SSDs | 5K+4K HDR monitors

Canon Vixia GX10 (4K 60p) | HF G30 (HD 60p) | Yi Action+ 4K | 360Fly 4K 360°
optodata
Senior Contributor Location: California, USA Joined: Sep 16, 2011 16:04 Messages: 8630 Offline
[Post New]
I've just reported the issue under ticket # CS002050445

YouTube/optodata


DS365 | Win11 Pro | Ryzen 9 3950X | RTX 4070 Ti | 32GB RAM | 10TB SSDs | 5K+4K HDR monitors

Canon Vixia GX10 (4K 60p) | HF G30 (HD 60p) | Yi Action+ 4K | 360Fly 4K 360°
optodata
Senior Contributor Location: California, USA Joined: Sep 16, 2011 16:04 Messages: 8630 Offline
[Post New]
I heard back from CL tech support, and they found that there was a problem with how the driver for the CSR BT dongle was installed.

After trying several different approaches, the one that worked was uninstalling the BT driver and running the installer again as an administrator. Since then, everything works properly and AD no longer crashes when I turn my headphones on or off.

Thanks, tech support! cool

YouTube/optodata


DS365 | Win11 Pro | Ryzen 9 3950X | RTX 4070 Ti | 32GB RAM | 10TB SSDs | 5K+4K HDR monitors

Canon Vixia GX10 (4K 60p) | HF G30 (HD 60p) | Yi Action+ 4K | 360Fly 4K 360°
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team