CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
import videos from IPhone SE
Reply to this topic
mattgordon51 [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Dec 17, 2018 16:22 Messages: 1 Offline
[Post New]
Bear with me as I'm new to this and just installed powerdirector 17. I have taken videos on my Iphone SE and don't seem to be able to import these into powerdirector. What do I need to do to make this happen? thanks in advance
Reply
BarryTheCrab
Senior Contributor Private Message Location: USA Joined: Nov 06, 2008 22:18 Messages: 5942 Offline
[Post New]
Most likely it’s a codec issue. The file extension is undoubtedly .mov (QuickTime) and you need to download QuickTime lite. You need the lite version because Apple ceased to support QT in Windows so the full install of QT for Windows has security issues.
If this route fails then come back and attach a sample clip directly from the camera memory.

This message was edited 1 time. Last update was at Dec 17. 2018 19:01

My website http://bgillcyberstudio.com/index.html LINKS TO PDTOOTS & hundreds of other valuable resources!
HP Envy Phoenix/4thGen i7-4770(4@3.4GHz~turbo>3.9)/Nvidia GTX 960(4GB)/16GB DDR3/7,200rpm/w10x64---
Canon Vixia HV30/HF-M40/HF-M41/HF-G20/Olympus EPL-5
Reply
ynotfish
Senior Contributor Private Message Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9712 Offline
[Post New]
Hi Matt -

Barry is spot on. I don't have an SE, but I downloaded some unedited sample files to test.

Yes, with QT installed there's no problem importing & playing back. If you'd prefer QT Lite you can grab it here.

Cheers - Tony
Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
Reply
Anza [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Dec 18, 2018 21:53 Messages: 1 Offline
[Post New]
Quote Bear with me as I'm new to this and just installed powerdirector 17. I have taken videos on my Iphone SE and don't seem to be able to import these into powerdirector. What do I need to do to make this happen? thanks in advance


You could also try re-encoding the files with something like Handbrake (it's free)
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team