CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
Adjust Video or Audio Track Height makes little difference
Reply to this topic
CubbyHouseFilms
Senior Contributor Private Message Location: Melbourne, Australia Joined: Jul 14, 2009 04:23 Messages: 2208 Offline
[Post New]
Hi All

Can anyone else please confirm that when you right click the timeline to Adjust Video or Audio Track Height that it makes very little difference.

In PD 12 the difference between Small and Large was huge

Could this a Beta issue?

This message was edited 3 times. Last update was at Nov 08. 2014 02:29

Happing editing

Best Regards

Neil
CubbyHouseFilms

My Youtube Channel
My Vimeo Channel
PD3.5, 5, 6 & 7. Computer: Dell Dimension 5150, Intel Pen. 2.80 GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, Windows XP Pro!!
PD8 Ultra v3022. Computer: Dell Studio 1747, Intel, i7 Q740 1.73 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 560v 1GB, Windows 7 Ult. 64
PD10 Ultra v2023. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD12 Ultra v2930. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD13 Ultim v3516. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD16 Live v2101 Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 16GB RAM, ATI Mob.Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
Director Suite 6: PowerDirector 16 Live, PhotoDirector 9, ColorDirector 6, AudioDirector 8

Cameras: Sony(s) HXR-NX5P, HXR-NX70P, NEX-VG10E, a6300 4k, HDR TG5E, GoPro 4 Black, Canon 6D DSLR

Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
- PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!

Reply
[Post New]
I found it varies according to the size of the top left window height. then the small/med/large makes a bigger difference.
Asus P8Z68 Deluxe/Gen3 Mainboard : Intel i7 2700k @ 3.6ghz: 12 gb DDR3 Kingston ram:
2TB WD Black HD's: Asus GTX970 4gb ram: Windows 10 Pro 64bit:

Reply
CubbyHouseFilms
Senior Contributor Private Message Location: Melbourne, Australia Joined: Jul 14, 2009 04:23 Messages: 2208 Offline
[Post New]
Quote: I found it varies according to the size of the top left window height. then the small/med/large makes a bigger difference.


Hi

My preview window is actually the same size as the one in PD12.

I have adjusted the size of the media library and preview windows to the ridiculously small and large and there is little difference on the Track Adjust size

Happing editing

Best Regards

Neil
CubbyHouseFilms

My Youtube Channel
My Vimeo Channel
PD3.5, 5, 6 & 7. Computer: Dell Dimension 5150, Intel Pen. 2.80 GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, Windows XP Pro!!
PD8 Ultra v3022. Computer: Dell Studio 1747, Intel, i7 Q740 1.73 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 560v 1GB, Windows 7 Ult. 64
PD10 Ultra v2023. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD12 Ultra v2930. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD13 Ultim v3516. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD16 Live v2101 Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 16GB RAM, ATI Mob.Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
Director Suite 6: PowerDirector 16 Live, PhotoDirector 9, ColorDirector 6, AudioDirector 8

Cameras: Sony(s) HXR-NX5P, HXR-NX70P, NEX-VG10E, a6300 4k, HDR TG5E, GoPro 4 Black, Canon 6D DSLR

Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
- PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!

Reply
1Nina
Senior Contributor Private Message Location: Norway, 250km southwest of Oslo Joined: Oct 08, 2008 04:12 Messages: 1067 Offline
[Post New]
Hi Neil,

I can confirm that.
Only - I wanted to doublecheck this moment- and suddenly I can't get PD13 started. Surprise!
"Concurrent user sessions are not supported" - whatever that means.

Edit; well, run as admin opened the thing,
and yes, I can confirm the thread issue.
No change in track heights whatsoever.

Nina

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2014 02:37

Go to PDtoots for PowerDirector Tutorials.

[url="https://www.petitpoisvideo.com"][b
Reply
ynotfish
Senior Contributor Private Message Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9712 Online
[Post New]
Yes - something's up - though I'm not seeing "No change in track heights whatsoever."

Here: Small = small, Medium = ~80% bigger than small & Large = barely any different to medium.



The same issue Neil & Nina have reported was present in some pre-release versions too. It's come back to haunt

Oh - & I just noticed the dedicated audio & title tracks follow suit. Has it always been like that?

Cheers - Tony

 Filename
Track Heights.png
[Disk]
 Description
 Filesize
40 Kbytes
 Downloaded:
274 time(s)

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2014 03:14


Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
Reply
CubbyHouseFilms
Senior Contributor Private Message Location: Melbourne, Australia Joined: Jul 14, 2009 04:23 Messages: 2208 Offline
[Post New]
Thanks Nina and Tony

Just have to wait for a fix Happing editing

Best Regards

Neil
CubbyHouseFilms

My Youtube Channel
My Vimeo Channel
PD3.5, 5, 6 & 7. Computer: Dell Dimension 5150, Intel Pen. 2.80 GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, Windows XP Pro!!
PD8 Ultra v3022. Computer: Dell Studio 1747, Intel, i7 Q740 1.73 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 560v 1GB, Windows 7 Ult. 64
PD10 Ultra v2023. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD12 Ultra v2930. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD13 Ultim v3516. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD16 Live v2101 Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 16GB RAM, ATI Mob.Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
Director Suite 6: PowerDirector 16 Live, PhotoDirector 9, ColorDirector 6, AudioDirector 8

Cameras: Sony(s) HXR-NX5P, HXR-NX70P, NEX-VG10E, a6300 4k, HDR TG5E, GoPro 4 Black, Canon 6D DSLR

Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
- PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!

Reply
[Post New]
Same here, small to medium sizes ok but large only by a whisker.
Never noticed before as I drag my tracks to size with the mouse, you get bigger sizes that way. Asus P8Z68 Deluxe/Gen3 Mainboard : Intel i7 2700k @ 3.6ghz: 12 gb DDR3 Kingston ram:
2TB WD Black HD's: Asus GTX970 4gb ram: Windows 10 Pro 64bit:

Reply
Carl312
Senior Contributor Private Message Location: Texas, USA Joined: Mar 16, 2010 20:11 Messages: 9046 Offline
[Post New]
What I notice in PD 13 track height is you can adjust the height of the Video Track and Audio track individually and the change in either one is not as great as the overall track height as previous PD versions.

There is variation but not a great change.

I also notice you can drag the track height better with the mouse. You can drag the video track separately and the audio separately.

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2014 14:08

Windows 7 64-bit 8 GB RAM,AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz,ATI Radeon HD 5770 1 GB,256GB SSD,1TB HD.
http://www.carlmcmillan.com
Not responsible for any harm that may come to your wallet
Reply
[Post New]
I obervei now must act on each track, video, audio, Fx... manually, stretching down, works for me. AMD-FX 8350 / 8GB DDR3
SSD SUV400S37240G / 2-HD WD 1TB
AMD Radeon R9 270 / AOC M2470SWD
Windows 7-64 / PD16 Ultimate
Reply
All vodi
Senior Contributor Private Message Location: Canada Joined: Aug 21, 2009 11:24 Messages: 1431 Offline
[Post New]
Confirmed. Using right click does very little. Using the mouse to stretch it is OK. Win 10, i7
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team