CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
adding additional chaptor buttons, how?
Reply to this topic
Eugen157
Senior Contributor Private Message Location: Palm Springs area, So.CA Joined: Dec 10, 2012 13:57 Messages: 660 Offline
[Post New]
Hello

I would like to have more than 3 chapter buttons per menu page.

Using "modify" I can do that and they show up that way in the custom menu folder.

However, when applying the modified, 5 chapter button menu to the video it only has 3 buttons and an extra page tor button 4 and 5.

Cannot get the "buttons per page" input box to light up

I do not want an extra page.

Tried save and save as, but no luck.

What to do ?

Thanks for any input

Eugene

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2013 16:47

73s, WA6JZN ex DL9GC
CYBERLINK PLEASE ADD UHD BLU RAY BURNING SOFTWARE
PD14,
Win10,64bit.CPU i7 6700,16GB ,C= 480 GB SSD ,GPU GTX1060 6GB 1 fan. Plus 3 int, 4 ext HDD's for video etc.LG WH16NS40 reads UHD.
4K 24" ViewSonic monitor.Camera Sony FDR-A
Reply
Carl312
Senior Contributor Private Message Location: Texas, USA Joined: Mar 16, 2010 20:11 Messages: 9090 Offline
[Post New]
Quote: Hello

I would like to have more than 3 chapter buttons per menu page.

Using "modify" I can do that and they show up that way in the custom menu folder.

However, when applying the modified, 5 chapter button menu to the video it only has 3 buttons and an extra page tor button 4 and 5.

I do not want an extra page.

Tried save and save as, but no luck.

What to do ?

Thanks for any input

Eugene

You have to create a new menu and put your five buttons on one scene page.

Or you may be able to modifiy an existing menu and add the two more buttons to a 3 button page.
I have modified a menu to have five buttons on one page. This is an example (screen shot of scenes page).



[Thumb - Five Chapters on a page_resize.jpg]
 Filename
Five Chapters on a page_resize.jpg
[Disk]
 Description
Screen shot of five chapters on a page
 Filesize
39 Kbytes
 Downloaded:
258 time(s)

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2013 16:41

Carl312: Windows 10 64-bit 8 GB RAM,AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz,ATI Radeon HD 5770 1GB,240GB SSD,two 1TB HDs.

Reply
Eugen157
Senior Contributor Private Message Location: Palm Springs area, So.CA Joined: Dec 10, 2012 13:57 Messages: 660 Offline
[Post New]
Thank you Carl,

I did add two more buttons to the page, and positioned them.
When I save it to the custom menu folder it shows all 5 buttons in the saved image, yet when try to add that menu to the video I get three buttons on page one and two more on page 2

Gene 73s, WA6JZN ex DL9GC
CYBERLINK PLEASE ADD UHD BLU RAY BURNING SOFTWARE
PD14,
Win10,64bit.CPU i7 6700,16GB ,C= 480 GB SSD ,GPU GTX1060 6GB 1 fan. Plus 3 int, 4 ext HDD's for video etc.LG WH16NS40 reads UHD.
4K 24" ViewSonic monitor.Camera Sony FDR-A
Reply
Eugen157
Senior Contributor Private Message Location: Palm Springs area, So.CA Joined: Dec 10, 2012 13:57 Messages: 660 Offline
[Post New]
Modified an other menu to 5 buttons and the picture and the buttons per page say 5 but not when attached to the video, I get 3+2.

Eugene 73s, WA6JZN ex DL9GC
CYBERLINK PLEASE ADD UHD BLU RAY BURNING SOFTWARE
PD14,
Win10,64bit.CPU i7 6700,16GB ,C= 480 GB SSD ,GPU GTX1060 6GB 1 fan. Plus 3 int, 4 ext HDD's for video etc.LG WH16NS40 reads UHD.
4K 24" ViewSonic monitor.Camera Sony FDR-A
Reply
James1
Senior Contributor Private Message Location: Surrey, B.C., Canada Joined: Jun 10, 2010 16:20 Messages: 1783 Offline
[Post New]
Hi,
Here is screen shot of my method using my own Objects, but the method is
similar for all objects. The Frame size has to be Maximum size of 512X512 pixels, and cannot overlap (or to close to each other)
I believe you can have maximum of 14 per page.

Jim
[Thumb - Forum Menu.jpg]
 Filename
Forum Menu.jpg
[Disk]
 Description
chapter menu button objects
 Filesize
79 Kbytes
 Downloaded:
66 time(s)

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2013 18:38

Intel i7-2600@3.4Gz Geforce 560ti-1GB Graphic accelerator, windows 7 Premium 12GB memory

Visit GranPapa64's channel for your YouTube experience of the day!
Reply
Eugen157
Senior Contributor Private Message Location: Palm Springs area, So.CA Joined: Dec 10, 2012 13:57 Messages: 660 Offline
[Post New]
That is how I do it too, James, same page. Add the extra buttons, position them etc.

Then I go to save and the modified version then winds up in the custom folder.

Then in the produce mode the saved image is selected using the "Apply to all pages" command.

But THAT saved image supposedly with additional buttons only has 3 and more on the second page.

This also shows up like that in the "Menu structure".

Eugene

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2013 19:45

73s, WA6JZN ex DL9GC
CYBERLINK PLEASE ADD UHD BLU RAY BURNING SOFTWARE
PD14,
Win10,64bit.CPU i7 6700,16GB ,C= 480 GB SSD ,GPU GTX1060 6GB 1 fan. Plus 3 int, 4 ext HDD's for video etc.LG WH16NS40 reads UHD.
4K 24" ViewSonic monitor.Camera Sony FDR-A
Reply
ynotfish
Senior Contributor Private Message Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9875 Offline
[Post New]
That's very odd, Eugene. You knew that, of course.

I don't see what's causing that. Here's a menu with 5 buttons - http://directorzone.cyberlink.com/detail/124376090 - see if it behaves for you! If it does, you can just modify it to suit yourself.

... and NO - it doesn't resolve what's happening there. Sorry.

Cheers - Tony
Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
Reply
Eugen157
Senior Contributor Private Message Location: Palm Springs area, So.CA Joined: Dec 10, 2012 13:57 Messages: 660 Offline
[Post New]
I have a printed manual, PD11 but it should apply to 12 as well.
Tried to go step by step. When I save a modified menu and click on it, the bottom box on the right side" buttons per page" gives the correct number.

I will try making one from scratch

Really appreciate the inputs,thanks.

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2013 20:12

73s, WA6JZN ex DL9GC
CYBERLINK PLEASE ADD UHD BLU RAY BURNING SOFTWARE
PD14,
Win10,64bit.CPU i7 6700,16GB ,C= 480 GB SSD ,GPU GTX1060 6GB 1 fan. Plus 3 int, 4 ext HDD's for video etc.LG WH16NS40 reads UHD.
4K 24" ViewSonic monitor.Camera Sony FDR-A
Reply
Eugen157
Senior Contributor Private Message Location: Palm Springs area, So.CA Joined: Dec 10, 2012 13:57 Messages: 660 Offline
[Post New]
Tony I downloaded yours and it works fine.So do the other menus but somehow I cannot seem to add extra buttons to the FIRST page.They show up alright but after saving wind up on page TWO.

Still have to hammer this out.

Thanks.

Eugene

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 08. 2013 21:04

73s, WA6JZN ex DL9GC
CYBERLINK PLEASE ADD UHD BLU RAY BURNING SOFTWARE
PD14,
Win10,64bit.CPU i7 6700,16GB ,C= 480 GB SSD ,GPU GTX1060 6GB 1 fan. Plus 3 int, 4 ext HDD's for video etc.LG WH16NS40 reads UHD.
4K 24" ViewSonic monitor.Camera Sony FDR-A
Reply
ynotfish
Senior Contributor Private Message Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9875 Offline
[Post New]
Eugene -

I was just testing it to see if there was some kind of glitch by making a new menu from scratch in PD12. No - it did what it was supposed to do.

You're not trying to add buttons to the Root Menu, are you??? That has 3 by default:
Item 1 = Play, Item 2 = Scenes, Item 3 = Subtitles. Maybe that's the problem???

Up to 14 buttons can be added to the Scenes/Chapters page(s).

Anyway - here's the little one I just made from scratch. It may suit you! http://directorzone.cyberlink.com/detail/131975259

Cheers - Tony
Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
Reply
Eugen157
Senior Contributor Private Message Location: Palm Springs area, So.CA Joined: Dec 10, 2012 13:57 Messages: 660 Offline
[Post New]
Tony, it is ok now. Restored my computer to two days ago and can now have more buttons on the chapter page. Before it was 3 buttons on chapter page one, additional ones always showed up on chapter page two.

Thanks for all the help.

Eugene

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 09. 2013 00:25

73s, WA6JZN ex DL9GC
CYBERLINK PLEASE ADD UHD BLU RAY BURNING SOFTWARE
PD14,
Win10,64bit.CPU i7 6700,16GB ,C= 480 GB SSD ,GPU GTX1060 6GB 1 fan. Plus 3 int, 4 ext HDD's for video etc.LG WH16NS40 reads UHD.
4K 24" ViewSonic monitor.Camera Sony FDR-A
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team