Announcement: Our new CyberLink Feedback Forum has arrived! Please transfer to our new forum to provide your feedback or to start a new discussion. The content on this CyberLink Community forum is now read only, but will continue to be available as a user resource. Thanks!
CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
Unable to Add Texture within Title Designer
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
I had a major crash and had to reformat hd. Installed all programs, now having issues with PD10.

I started out re-installing PD9 and all of it's updates.
Then re-installed the 1_CyberLink_PowerDirector10_UltraUpgrade_1129b_VDE111026-03
then the CyberLink_PowerDirector10_ContentPackI_PCP110812-04
then the CyberLink_PowerDirector10_ContentPackII_PCP110929-01.

After installing these PD10's files plus the seven updates, PD10 started giving me issues when trying to do PDToots' 6cubes Template Pack (PDtoots) based on his tutorial on YouTube "Six 3D Image Cubes Effect - PowerDirector10/11 Tutorial".
I followed his instructions to the letter.

I selected the '6cube Flipper" template from the Title Room, under the 3D-Like area and placed it onto the timeline.
Clicked on Modify, which opened the Title Designer. Made sure the Font type, size and color was correct, then clicked on a the 3D Texture Settings, added my pictures to the texture list. Then this is where PD10 failed, I clicked on the picture for the 1st position, but it will not accept it or any other picture.

Thought I would try and make a similar Title template like PDToots, but had the same results.

I even tried using another dz3ct file from the Director Zone named "3D Cube". Had the same results.

Can anyone be of help for I am now dead in the water without a motor, a sail or paddle and the boat has a hole in it...

Thanks
Bill
ynotfish
Senior Contributor Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9977 Offline
[Post New]
Hi Bill -

Using the cube templates, are you able to apply the stock standard textures installed with PD?

Cheers - Tony
Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
Cannot select any pictures Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
ynotfish
Senior Contributor Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9977 Offline
[Post New]
Oh dear - I see what you mean about that boat!

Are the textures present in the library when you click on the "3D Texture Settings" button?

What happens when you (a) select a panel & (b) select a texture? Nothing? Any alert message?

Bill - when yu go to C:\Program Files (x86)\CyberLink\templates\PowerDirector Content Pack 10\PowerDirector 10 Content Pack II\Titles - is the "Texture" folder present?

Cheers - Tony
Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
ynotfish
Senior Contributor Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9977 Offline
[Post New]
Forget the previous post, Bill. I failed to read the part of your first post that said "I clicked on the picture for the 1st position, but it will not accept it or any other picture". That makes my questions superfluous.

Whoops - Tony
Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
to answer the last question: " when you go to C:\Program Files (x86)\CyberLink\templates\PowerDirector Content Pack 10\PowerDirector 10 Content Pack II\Titles - is the "Texture" folder present?"
Yes, I have 10 jpegs.

Thanks Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
and those 10 jpegs do show up in the 3D Texture Settings Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
ynotfish
Senior Contributor Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9977 Offline
[Post New]
Do the textures in the library correctly apply to the default 3D template? (attached)

Apologies for my silly questions before.
[Thumb - Texture_3D.png]
 Filename
Texture_3D.png
[Disk]
 Description
 Filesize
236 Kbytes
 Downloaded:
215 time(s)

Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
There are no silly questions, at least from you...

Here is a screen shot of my PD10
[Thumb - Texture_3D_Bill PD10.png]
 Filename
Texture_3D_Bill PD10.png
[Disk]
 Description
 Filesize
371 Kbytes
 Downloaded:
199 time(s)
Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
ynotfish
Senior Contributor Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9977 Offline
[Post New]
Bill -

Just so we can investigate this...

Try using the default 3D-Like template with a "regular" font to see whether those textures stick.

Cheers - Tony
Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
I did that as well, no luck. Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
ynotfish
Senior Contributor Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9977 Offline
[Post New]
Hmm - challenging one, Bill.

That means PD's 3D-like title module isn't functioning properly anyway. It isolates the cube templates from the equation.

Is everything else functioning correctly in Title Designer?

... starting to sound like a re-install.

Cheers - Tony
Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
I have tried to find on my computer the FOLDERS and FILES associated with Cyberlink Power Dower 10, starting at:
C:\Users:\Public:\Cyberlink
C:\Programs\Cyberlink
C:\Program Files X86\Cyberlink

I have attached 3 Excel spreadsheets, (in 97-2003 format) for each of the above mentioned locations, showing Folders, Sub-Folders, and Files.

If there are any other locations that I might be able to research for, please don't hesitate to let me know.

One more question, if I download the trial version of PD11 and install it, will it have any effect on my installed PD10?

Thanks,
Bill
 Filename
C-Users-Public-Cyberlink - files and folders-97-2003 Excel format.xls
[Disk]
 Description
Files and folders within this drirectory
 Filesize
3919 Kbytes
 Downloaded:
309 time(s)
 Filename
C-Programs-Cyberlink - files and folders-97-2003 Excel Format.xls
[Disk]
 Description
Files and folders within this drirectory
 Filesize
1576 Kbytes
 Downloaded:
902 time(s)
Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
The last file.
 Filename
C-Program Files X86-Cyberlink - files and folders-97-2003 Excel Format.xls
[Disk]
 Description
Files and folders within this Directory.
 Filesize
3978 Kbytes
 Downloaded:
276 time(s)
Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
I have already done two Uninstalls and 3 installs. All have same issues. Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
ynotfish
Senior Contributor Location: N.S.W. Australia Joined: May 08, 2009 02:06 Messages: 9977 Offline
[Post New]
I understand Bill - most of us have needed to do that from time to time. I've lost count!

PD11 can be installed beside PD10 without any problems. I've nearly lost count of the number of versions of PD I have installed on this PC so - sure - give the trial of PD11 a shot.

Still, it leaves your original issue unresolved.

Cheers - Tony
Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
I spent over 2 days with about 7 hrs of sleep, off-on) trying to re-format & install every program I had on the computer. What a night mare, never do again as I DID NOT check "Perform a quick format". When one has a 1-TeraByte hard, one needs to do a "Perform a quick format".

Had a lot of issues just trying to get Windows 7 installed, switched over to try Windows XP, all most got it to work, that caused a major crash - the BlueScreen Effect...

Finally was able to get Windows 7 installed and operating.
Then re-installed PD-10 and checked PD10 again, and it still has the same issues. I also installed Camstudio in hopes to record what was happening in PD-10, guess what? It would not record, it displayed an error message. I then tried the Corel Video Studio Pro X5, for it has a screen capture feature built into it's program. It too failed to work.

This time did a "Perform a quick format" on the C: and tried re-installing only a few of my programs, like PD10, Camstudio and Corel Video Studio Pro X5. The last two programs worked just fine, however PD10 did not. Took cd of PD10 and installed it onto my wife's laptop, it worked great there...

Went over to my MAC and installed PD-10 under Windows that was created by VM Fusion software. PD-10 worked there, but was slow on rendering while in the Title Designer play and pause area.

Side Note: I did noticed that anytime you add a DZ3DT, not only did it show up in 3D-Like but also in the Download areas as well, how strange, but when one thinks about it, the file was downloaded - right?

Right now I am trying to figure out how to remove RAID and then be able to use the 1-Tera Bytes drives as separate drives. Not been successful at that yet.
al least no fireworks happened during all of this. Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
wh7262
Member Location: Carrollton, TX Joined: Apr 25, 2011 10:07 Messages: 96 Offline
[Post New]
As of this moment in time, IT IS FIXED. Updated the video card drivers. Now at some kind of peace. Just need to re-install all programs.

Thanks for letting vent and pull hair out... Thanks,
Bill in Texas

PD-12, PD-14 and PD15 is installed on this iMAC computer under BootCamp, and PD's are running great:
DxDiag Info:
System Information
------------------
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Apple Inc.
System Model: iMac11,2
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 550 @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4022MB RAM
Page File: 2031MB used, 6010MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

PD-12 PowerDirector Ultra: 12.0.3403.0

PD-14 PowerDirector Ultra: 14.0.1728.0
SR numbers: VDE14

PD-15 Power Director Ultra
15.0.1725.0
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team