CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
PD9 Trial & Latest ATI Drivers problem
Reply to this topic
HalCon
Senior Contributor Private Message Location: Charlottetown, PEI Joined: Mar 01, 2008 10:36 Messages: 718 Offline
[Post New]
Has anyone experienced a problem where PD9 trial closes in the import media screen after installing the latest ATI drivers?

I had the trial working very well. This morning I updated the video drivers and the AVIVO package. Right after I attempted to import some SD files to test the upscaling feature.

Program launched as per usual. Clicked on the import media folder, navigated to and opened the desired folder. As soon as I clicked on a .mod file to import PD9 closed. No error or message.

I was able to import the complete folder under the import folder option, then import individual files. I was also able to open a previous project and import files to the project. I tried this several times, reboot and tried with the same result.

I rolled back my video drivers to the previous version and this seemed to resolve the problem. I can now import the files individually.

PD9 ver: 9.0.0.2316
Video:
Problem drivers 10-11
Rolled back to 10-08

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 21. 2010 18:15

OS - Win11 Pro, Alienware R13, CPU - Intel Core I7-12700KF 12 CPUs), 16g DDR5 4400 RAM, Video - Geeforce RTX 3080ti 12g, PD11 & PD365
My YouTube
Reply
Cap'n Kevin
Senior Contributor Private Message Location: Chebeague Island, Maine Joined: Dec 26, 2008 20:22 Messages: 2011 Offline
[Post New]
Hal,

Did you try reinstalling the 10-11 drivers to see if you got the same problem twice? Just curious...I have the 10-10 and was reluctant to install the 10-11!! hahahaha!! You scared me into waiting!

Regards,
Kevin
Check out PDtoots. PowerDirector Tutorials and more! Over 5,000 Subscribers.
Reply
HalCon
Senior Contributor Private Message Location: Charlottetown, PEI Joined: Mar 01, 2008 10:36 Messages: 718 Offline
[Post New]
Kevin,

I thought about that but figured I would ask the question first.

I really can't see how the video driver would have that effect, but rolling back seems to have fixed the problem.

I will be reinstalling the updated drivers to test. I did not remove the Catalyst or the AVIVO, only rolled back the driver. I don't seem to have the 10-10 drivers for some reason. Guess I forgot to get them. Suffering from TMB or something like that.

Haven't had much of a chance to test PD9 yet, but am looking forward to it. One thing that seems to be fixed is the annoying green line that I and some others were getting on some clips. (Panasonic .mts files)

Will keep you up to date.

Hal
OS - Win11 Pro, Alienware R13, CPU - Intel Core I7-12700KF 12 CPUs), 16g DDR5 4400 RAM, Video - Geeforce RTX 3080ti 12g, PD11 & PD365
My YouTube
Reply
PatC [Avatar]
Senior Member Private Message Location: Suffolk UK Joined: Nov 17, 2009 14:00 Messages: 156 Offline
[Post New]
Hi,

I installed the 64bit 10-11 ATI drivers and my system did things I have never seen before.
While editing in PD9 the screen would flash and then turn to a complete WHITE screen for
a few seconds and then up popped:- "Your graphics card has stopped responding."
An esc. key brings it back but PD9 is now shutdown.

Reverted back to 10-10 and more conventional problems........

PatC

Reply
Cap'n Kevin
Senior Contributor Private Message Location: Chebeague Island, Maine Joined: Dec 26, 2008 20:22 Messages: 2011 Offline
[Post New]
Hi Hal,

I installed the 10.11 drivers and so far all is well.......so far
Check out PDtoots. PowerDirector Tutorials and more! Over 5,000 Subscribers.
Reply
HalCon
Senior Contributor Private Message Location: Charlottetown, PEI Joined: Mar 01, 2008 10:36 Messages: 718 Offline
[Post New]
Kevin,

I haven't had a chance to reinstall yet. Been trying to get a virus off a friends computer the last couple of days.

I do intend to reinstall the 10-11 drivers and test again. Not sure if the problem was with the drivers or the JVC .mod files. I will find the problem, I am sure.

Hal

OS - Win11 Pro, Alienware R13, CPU - Intel Core I7-12700KF 12 CPUs), 16g DDR5 4400 RAM, Video - Geeforce RTX 3080ti 12g, PD11 & PD365
My YouTube
Reply
RobertJ/OZ [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: Melbourne Australia Joined: Aug 14, 2006 02:26 Messages: 1209 Offline
[Post New]
I have the 10.11 drivers installed, and like Kevin, all is well

Robert Intel i7 930, 16GB ram, Radeon HD 5770 1Gb,Ver. 14.12 Win7 64 bit
Intel i7 7700 HQ, 16 GB ram Nvidia GTX 1050Ti 4GB dual drives 1 TB SSD + 1 TB HDD Win 10

PDtoots
Reply
CubbyHouseFilms
Senior Contributor Private Message Location: Melbourne, Australia Joined: Jul 14, 2009 04:23 Messages: 2208 Offline
[Post New]
Hi All

I downloaded the 10.11 version and it 'changed' my previous ATI Mobility Radeon HD 560V to ATI Mobility Radeon HD 4650!!!????

Weird or what? Is this normal?

This message was edited 1 time. Last update was at Nov 26. 2010 01:56

Happing editing

Best Regards

Neil
CubbyHouseFilms

My Youtube Channel
My Vimeo Channel
PD3.5, 5, 6 & 7. Computer: Dell Dimension 5150, Intel Pen. 2.80 GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, Windows XP Pro!!
PD8 Ultra v3022. Computer: Dell Studio 1747, Intel, i7 Q740 1.73 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 560v 1GB, Windows 7 Ult. 64
PD10 Ultra v2023. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD12 Ultra v2930. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD13 Ultim v3516. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD16 Live v2101 Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 16GB RAM, ATI Mob.Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
Director Suite 6: PowerDirector 16 Live, PhotoDirector 9, ColorDirector 6, AudioDirector 8

Cameras: Sony(s) HXR-NX5P, HXR-NX70P, NEX-VG10E, a6300 4k, HDR TG5E, GoPro 4 Black, Canon 6D DSLR

Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
- PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!

Reply
RobertJ/OZ [Avatar]
Senior Contributor Private Message Location: Melbourne Australia Joined: Aug 14, 2006 02:26 Messages: 1209 Offline
[Post New]
Hi Neil,

I think that both cards have identical specifications, so this may have confused 10.11

Robert Intel i7 930, 16GB ram, Radeon HD 5770 1Gb,Ver. 14.12 Win7 64 bit
Intel i7 7700 HQ, 16 GB ram Nvidia GTX 1050Ti 4GB dual drives 1 TB SSD + 1 TB HDD Win 10

PDtoots
Reply
CubbyHouseFilms
Senior Contributor Private Message Location: Melbourne, Australia Joined: Jul 14, 2009 04:23 Messages: 2208 Offline
[Post New]
Thanks Robert Happing editing

Best Regards

Neil
CubbyHouseFilms

My Youtube Channel
My Vimeo Channel
PD3.5, 5, 6 & 7. Computer: Dell Dimension 5150, Intel Pen. 2.80 GHz, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 8600GT 256MB, Windows XP Pro!!
PD8 Ultra v3022. Computer: Dell Studio 1747, Intel, i7 Q740 1.73 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 560v 1GB, Windows 7 Ult. 64
PD10 Ultra v2023. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD12 Ultra v2930. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD13 Ultim v3516. Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 8GB RAM, ATI Mob. Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
PD16 Live v2101 Computer: HP Pavilion dv7, Intel, i7 2630 2.00 GHz, 16GB RAM, ATI Mob.Radeon HD 6770 2GB, Windows 7 Pre. 64
Director Suite 6: PowerDirector 16 Live, PhotoDirector 9, ColorDirector 6, AudioDirector 8

Cameras: Sony(s) HXR-NX5P, HXR-NX70P, NEX-VG10E, a6300 4k, HDR TG5E, GoPro 4 Black, Canon 6D DSLR

Visit PDtoots. PowerDirector Tutorials, tips, free resources & more. Subscribe!
Full linked Tutorial Catalog
- PDtoots happily supports fellow PowerDirector users!

Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team