CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
Music starts to echo PD16
Reply to this topic
PAG [Avatar]
Newbie Private Message Joined: May 07, 2019 12:22 Messages: 4 Offline
[Post New]
PD16: Problem is songs added to complement video segments randomly become contaminated with this terrible echoing. Completely corrupts the music track. Sometimes I can work for hours on a video without the issue. Sometimes it appears minutes into a creation.

  • The contamination appears to coincide with a video segment that has an effect applied to it. No effect in particular. Could be any change from the original video. Titles will trigger it as well.


  • It can occur with video segments that contain their own audio track, having the video audio muted for that track, or video segments with no audio track.

  • [/ulist]
  • It can occur with a single track video, or multitrack layered video.

  • [/ulist]
  • When it occurs, the anomaly only impacts the single song on the music track. Other songs on the same track are not affected. Nor are overlapping music tracks affected. And not all of the track is affected. Usually commences where the cursor meets a violating video segment, but then contaminates the remainder of the song.

  • [/ulist]
  • This condition occurs whether the music is added to PD16's dedicated music track or any audio track.

  • [/ulist]
  • It transcends to any PRODUCED video as well.

  • [/ulist]
  • It does not seem to matter what else is running on the computer. Only having PD16 open can experience the same issue.

  • [/ulist]
    To resolve the issue sometimes simply re-saving the project fixes it. Most often the affected song needs to be replaced, or the song has to be replaced and PD16 relaunched. Other times replacing the suspicious video segment does the trick. Even with that there are no guarantees the issue won't resurface.

    Computer config is:
    Win 10
    PD16 V 3424.0
    Dell XPS 8930
    32G RAM
    NVIDIA GeForce GT1070

    Thoughts?

    This message was edited 3 times. Last update was at Jul 31. 2019 12:41

    Reply
    optodata
    Senior Contributor Private Message Location: California, USA Joined: Sep 16, 2011 16:04 Messages: 4023 Offline
    [Post New]
    I don't have any idea of what's going on, but it may have something to do with the specific edits you've made in your project or because you may have used Render Preview for a section of your project. Try manually deleting the temporary files and see if that helps. See this thread for more details.

    If the problem persists and you're comfortable sharing your project media, please go to File > Pack Project Materials... and save the contents to a cloud folder on OneDrive, Google Drive, DropBox, etc and paste the link to them here. That way we can test your project on other systems and see if any of your edits might be causing the issue.
    youtube/optodata

    DS365 | Win10 Pro | 8 Core/16T i9-9900K (4.8GHz) | RTX 2070 | 32GB RAM | 6TB SSDs

    Canon Vixia GX10 (4K 60p) | HF G30 (HD 60p) | HF S200 (HD 30p) | Yi Action+ 4K | 360Fly 4K 360°
    Reply
    PAG [Avatar]
    Newbie Private Message Joined: May 07, 2019 12:22 Messages: 4 Offline
    [Post New]
    Quote I don't have any idea of what's going on, but it may have something to do with the specific edits you've made in your project or because you may have used Render Preview for a section of your project. Try manually deleting the temporary files and see if that helps. See this thread for more details.

    If the problem persists and you're comfortable sharing your project media, please go to File > Pack Project Materials... and save the contents to a cloud folder on OneDrive, Google Drive, DropBox, etc and paste the link to them here. That way we can test your project on other systems and see if any of your edits might be causing the issue.




    Optodata - looks like that guess of yours was a good one (educated guess I'm sure). Deleted the 26G of temp files, made numerous complex edits across the piece and the problem hasn't returned. Would have within a playback or 2 before. So I've reduced AUTO DELETE TEMP FILES EVERY: from the default of 30 to 7.

    Fingers crossed. Thanks again for the tip.
    Reply
    Reply to this topic
    Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team