CyberLink Community Forum
where the experts meet
| Advanced Search >
powerdvd12 won't play a blu-ray
Reply to this topic
richj [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jan 28, 2018 22:03 Messages: 5 Offline
[Post New]
I just got a Pioneer blu-ray burner it came with Media Suite 10. Powerdvd 12
When I play a blu-ray I get an error that the aacs? is not supported.

another freeware sw did work.
Reply
CLD [Avatar]
Senior Contributor Private Message Joined: Mar 23, 2007 02:05 Messages: 925 Offline
[Post New]
Hello,

Playing Blu-rays on a PC has a lot of variables that need to be met. For PowerDVD 12, you need to ensure you have the latest version. These AACS keys are updated regularly by the movie studios, so you need to keep updating PowerDVD.

Open PowerDVD 12, press the "I" key on your keyboard, and then check the "Updates" tab. There will probably be an update for you to download.

Make sure you also update your graphics card driver and your burner's firmware, as the keys are also updated through them as well. Yes, it is that complicated.

David
Reply
richj [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jan 28, 2018 22:03 Messages: 5 Offline
[Post New]
That partially worked. I can see the movie on the Laptop but not on the TV connected via the HDMI cable




Quote Hello,

Playing Blu-rays on a PC has a lot of variables that need to be met. For PowerDVD 12, you need to ensure you have the latest version. These AACS keys are updated regularly by the movie studios, so you need to keep updating PowerDVD.

Open PowerDVD 12, press the "I" key on your keyboard, and then check the "Updates" tab. There will probably be an update for you to download.

Make sure you also update your graphics card driver and your burner's firmware, as the keys are also updated through them as well. Yes, it is that complicated.

David
Reply
CLD [Avatar]
Senior Contributor Private Message Joined: Mar 23, 2007 02:05 Messages: 925 Offline
[Post New]
Hello,

It might be that your TV is not HDCP compliant. Not sure what your setup is.

Did you update your graphics card too?

David
Reply
richj [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jan 28, 2018 22:03 Messages: 5 Offline
[Post New]
That other freebee software works.


Quote Hello,

It might be that your TV is not HDCP compliant. Not sure what your setup is.

Did you update your graphics card too?

David
Reply
CLD [Avatar]
Senior Contributor Private Message Joined: Mar 23, 2007 02:05 Messages: 925 Offline
[Post New]
Playing Blu-rays to your TV?
Reply
richj [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jan 28, 2018 22:03 Messages: 5 Offline
[Post New]
Yes the other sw works.

I get a solid green screen on the TV with powerdvd, but the laptop monitor shows the movie.



Quote Playing Blu-rays to your TV?
Reply
CLD [Avatar]
Senior Contributor Private Message Joined: Mar 23, 2007 02:05 Messages: 925 Offline
[Post New]
Hello,
Two things, you can only play it on either the TV or the laptop, so change your display setting.

Two, as I mentioned three times, update your graphics card. What you describe is a symptom of either a graphics card that needs updating.

David
Reply
richj [Avatar]
Newbie Private Message Joined: Jan 28, 2018 22:03 Messages: 5 Offline
[Post New]
The TV/HDMI output is a copy of the monitor it's NOT one or the other.

The Leawo(sic) software works fine. on both screens.

The Laptop is new this christmas but I'll see if there is an update for the graphics card.




Quote Hello,
Two things, you can only play it on either the TV or the laptop, so change your display setting.

Two, as I mentioned three times, update your graphics card. What you describe is a symptom of either a graphics card that needs updating.

David
Reply
Reply to this topic
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team