CyberLink Community Forum
cannot launch resolution lower 1024 x 768 or connected to portrait monitor.  XML
Forum Index » PhotoDirector
Author Message
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Photo Director cannot launch resolution lower 1024 x 768 or connected to portrait monitor.
Program will not open

I have
Win7 64 bit
Newest Computer
Samsung LED 1080p 38" Monitor
resolution 1920 x 1080
Landscape

Please help
PIX

Senior Contributor

Joined: 20/09/2011 21:02:50
Messages: 909
Offline

Hello rp0156 and welcome to the forum,

Could you please clarify what you mean?

Will PhotoDirector not even launch? Are you having trouble importing images (make sure they're JPEG, TIFF, or RAW format)?

PIX

PhD CDR ADR DZ MVL PP Forum Moderator
PIX YouTube channel
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Thank you for your responce.

yes, PhotoDirector will not even launch
PIX

Senior Contributor

Joined: 20/09/2011 21:02:50
Messages: 909
Offline

Oh dear!

Does it just hang at the start up screen... or fail to do anything at all?

Has it run previously or is this a new installation?

I'm sure the problem can be quickly resolved.

PIX

PhD CDR ADR DZ MVL PP Forum Moderator
PIX YouTube channel
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

This is a new installation.

It will not open at all. just error message only

rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Should I uninstall and reinstall?
PIX

Senior Contributor

Joined: 20/09/2011 21:02:50
Messages: 909
Offline

Ah! The penny's finally dropped!

"Photo Director cannot launch resolution lower 1024 x 768 or connected to portrait monitor" was the alert message.

Obviously, your monitor is OK & PhotoDirector is misreading something.

Just to be sure, when you go to Control Panel\Display\Screen Resolution, it's set to 1920x1080? Yes?

PIX

PhD CDR ADR DZ MVL PP Forum Moderator
PIX YouTube channel
PIX

Senior Contributor

Joined: 20/09/2011 21:02:50
Messages: 909
Offline

If your monitor settings are right, perhaps an uninstall/re-install is called for. That would be the first thing I'd do.

PIX

PhD CDR ADR DZ MVL PP Forum Moderator
PIX YouTube channel
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

it has always been set to 1920x1080
PIX

Senior Contributor

Joined: 20/09/2011 21:02:50
Messages: 909
Offline

Of course - just checking.

Good luck with the re-install!

PIX

PhD CDR ADR DZ MVL PP Forum Moderator
PIX YouTube channel
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Did the uninstall /re-install

same thing
It will not open at all. just error message only
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Have Power Director v11 ultimate suite.
programs open without any problems
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Just finished installing on 2 other PC
The 2nd has the same spec as the 1st PC
Win7 64bit fast new machine
same problem DOES NOT launch, Same error message, will not open.

3rd PC Older and slower
Vista 32 bit
launches fine, program opens and works
just very slow of course

BOTH ARE CONNECTED TO THE SAME MONITOR
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

"Registry Editor". In the left pane of Registry Editor, extend the path to "HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/ CyberLink/<program name>/<version>/BuildInfo". In this path you can see there is a "SR_No" in the right pane. The "Data" column has a few digits and that is the SR Number.

PHOTO DIRECTOR IS NOT IN THE REGISTRY EDITOR

PowerDirector is in the registry
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Does PhotoDirector have to be install on main C drive or can it be installed on 2nd internal drive?
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Tried on C drive
same problem DOES NOT launch, Same error message, will not open.
PIX

Senior Contributor

Joined: 20/09/2011 21:02:50
Messages: 909
Offline

What you found in the registry editor is consistent with my PC. PhD does not appear under HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\CyberLink

PhD4 is referenced in HKEY_CURRENT_USER\Software\CyberLink\PhotoDirector4

I've never tried to install PhD or the Ultimate Suite on any drive other than C drive.

Could you please take a screen shot of your CyberLink Programs in Control Panel & post it as an attachment? PhD is not listed if you've installed it as part of the PowerDirector Suite. Example attached.

I know you've already uninstalled & re-installed, but I think it needs another shot. Not via Control Panel, but using a dedicated uninstaller to remove all registry traces.

Download Revo Uninstaller from http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html
After installation run it to uninstall the whole Director Suite with the registry hunt set to "Moderate". In the registry window choose select all (bold items) & delete them.

Cold boot > Reinstall.

PhD was installed as part of Director Suite, yes?

PIX
[Thumb - CL_Programs.png]
 Filename CL_Programs.png [Disk] Download
 Description
 Filesize 46 Kbytes
 Downloaded:  128 time(s)


PhD CDR ADR DZ MVL PP Forum Moderator
PIX YouTube channel
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Photo Director is now on C drive
It was not installed with suite
Photo Director does not show in Registry
 Filename DxDiag.txt [Disk] Download
 Description
 Filesize 30 Kbytes
 Downloaded:  80 time(s)

[Thumb - PhotoDirector - Error .jpg]
 Filename PhotoDirector - Error .jpg [Disk] Download
 Description
 Filesize 797 Kbytes
 Downloaded:  140 time(s)

 Filename Registry - PowerDirector.txt [Disk] Download
 Description
 Filesize 7 Kbytes
 Downloaded:  69 time(s)

rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Photo Director does not show in user
 Filename Registry - User.txt [Disk] Download
 Description
 Filesize 134 Kbytes
 Downloaded:  155 time(s)

PIX

Senior Contributor

Joined: 20/09/2011 21:02:50
Messages: 909
Offline

I'm a little confused.

rp0156 wrote:Have Power Director v11 ultimate suite.
programs open without any problems


then -
It was not installed with suite


So - you have PDR, CDR, ADR & PhD but you didn't install them as part of PowerDirector Ultimate Suite?

I'm afraid I am not qualified or able to analyse registry details to determine issues and, sadly, there don't appear to be too many other members responding!

Please try the complete uninstall/re-install method described above. Failing that, I'd suggest you submit a support ticket https://membership.cyberlink.com/prog/support/cs/service/technical-support.do

PIX

PhD CDR ADR DZ MVL PP Forum Moderator
PIX YouTube channel
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Thank you for trying to help. You have been most generous with your time.
Could it be related to win7 64?
problem still exists

Can anyone else help?
Thanks again,
RP
James1

Senior Contributor

Joined: 10/06/2010 13:20:03
Messages: 1769
Location: Surrey, B.C., Canada
Offline

Hi,
Did you order directly form CYberlink? If so there should be a confirmation email with a link to download files there should be 3-4 download links in the email download all and install, I have a hunch you didn't install all files. I run PD ultimat on win 7 64 bit machine no problems.
JIm

Intel i7-2600@3.4Gz Geforce 560ti-1GB Graphic accelerator, windows 7 Premium 12GB memory

Visit GranPapa64's channel for your YouTube experience of the day!
[WWW]
Cap'n Kevin

Senior Contributor

Joined: 26/12/2008 17:22:27
Messages: 2010
Location: Chebeague Island, Maine
Offline

Photo Director cannot launch resolution lower 1024 x 768 or connected to portrait monitor.
Program will not open


Photo Director won't open if your Monitor is set up to "Portrait" orientation. As a test I changed my monitor to 1920x1080 in Portrait orientation and tried opening Photo Director. It failed to open. I got the error message you described. (see attached).

Have you tried to change your monitor to "Landscape"? I know in your topic you stated that your monitor is set up to 1920x1080 Landscape. Do you have two monitors set up? One in landscape and one in Portrait? This I believe will also cause the error. I think I remember problems similar to this when trying to open Power DVD with two monitors in different orientations. Here are a couple of other topics with a launching problem:
http://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/10852.page#48473
http://forum.cyberlink.com/forum/posts/list/11259.page#52368

If you only have one monitor and it is set to 1920x1080 landscape then I would poke around in your monitor resolution settings. Maybe a second monitor is set up and not connected possibly causing the problem? In your monitor settings does the setup show only one primary monitor? I am not sure if windows could be tricked into having a second monitor setup with it being physically disconnected. But I would take a peek and confirm that your monitor settings show only one monitor connected, and set to landscape at 1920x1080. I am sure it is and this makes for an interesting puzzle to try to solve.

Just thought I would jump in and add some ideas.

EDIT: From rereading your post it sounds like PhotoDirector wouldn't open on two PC's with your 38" monitor attached? Correct? Can you troubleshoot using a different monitor? Check connecting cables at each end for bent pins, maybe it is a PC to monitor connection problem. Try a different cable?

Kevin
[Thumb - Portrait Error.png]
 Filename Portrait Error.png [Disk] Download
 Description
 Filesize 827 Kbytes
 Downloaded:  141 time(s)

This message was edited 4 times. Last update was at 16/01/2013 10:33:22



Check out PDtoots. PowerDirector Tutorials and more! Over 3,000 Subscribers.
[WWW]
Cap'n Kevin

Senior Contributor

Joined: 26/12/2008 17:22:27
Messages: 2010
Location: Chebeague Island, Maine
Offline

How about posting a DxDiag file to take a peek at.

Go to "RUN"
type in DxDiag
click OK
save results as a text file then attach.


Check out PDtoots. PowerDirector Tutorials and more! Over 3,000 Subscribers.
[WWW]
rp0156

Newbie

Joined: 14/01/2013 14:00:16
Messages: 18
Offline

Thanks guys for your replies.

I only have one monitor and it is set to 1920x1080 landscape. I did try changing the display setting back and forth. portrait & landscape. same error.
Also the install on older vista 32 bit PC OPENS and it is connected to the same single monitor and same display settings

Just will not open on new win7 64 PC
 
Forum Index » PhotoDirector
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team
© 2013 CyberLink Corp. All Rights Reserved. [ Terms of Services | About CyberLink | Contact Us | Privacy Policy | Site Map RSS